Nederlandse Bed and Breakfast in Alicante. Slapen bij landgenoten in Spanje.

Nederlandse B&B in Alicante

Bruisende badplaatsen, een azuurblauwe kuststrook, een betoverend binnenland en pittoreske dorpjes. In de provincie Alicante is er genoeg te zien en te beleven. In Nederland en België staat Alicante synoniem voor de Costa Blanca. De populaire vakantiebestemming in het oosten van Spanje trekt jaarlijks miljoenen toeristen uit binnen- en buitenland. Geen wonder, dat het vliegveld van Alicante een van de drukste luchthavens van Spanje is.

Vakantiegangers kiezen Alicante voornamelijk vanwege het mediterrane klimaat met lange warme zomers en korte, milde winters. Op een zonnige dag in de winter ligt de dagtemperatuur vaak rond de 16 graden en is het er heerlijk vertoeven. Geen wonder dat veel Nederlandse- en Belgische pensionado’s in de winter de Costa Blanca als permanente woonplaats in het buitenland verkiezen boven het koude weer in hun vaderland.

Maar er zijn ook genoeg ondernemende landgenoten, die hun biezen gepakt hebben om in Alicante een nieuw leven te beginnen. Geïnspireerd door het populaire televisieprogramma ‘Ik Vertrek’ starten ze vaak een Bed and Breakfast, of verhuren een appartement of vakantiehuisje. Dus als je op zoek ben naar een B&B met Nederlandse of Vlaamse eigenaars dan hoef je niet bang te zijn bot te vangen.

Op vakantie bij landgenoten in Alicante, Spanje

Veel Nederlandstalige accommodaties liggen buiten de drukke badplaatsen aan de kust en ver weg van het massatoerisme, zodat je er heerlijk tot rust kunt komen. Maar als je zin hebt een dagje naar het strand te gaan en een van de drukke badplaatsen aan de kust te bezoeken dan kan dat natuurlijk ook.

Natuurlijk zijn de zon en de zee zijn de belangrijkste trekpleisters voor landgenoten die naar de Costa Blanca reizen.  Maar er is in Alicante meer te zien dan de goudgele stranden van de Middellandse Zee. De hoofdstad Alicante zelf is zeker een bezoek waard. De stad heeft een grote haven waar jaarlijks veel cruiseschepen aanmeren..

Het kasteel van Santa Barbara torent hoog boven de haven van de stad uit en is goed zichtbaar vanaf alle populaire stranden van de stad. Dat is geen wonder, want de heuvel waarop het kasteel is gebouwd is maar liefst 166 meter hoog. De vesting stamt uit de tijd van de Moorse overheersing van Spanje, maar er zijn ook archeologische resten gevonden die uit de tijd van de Grieken en Romeinen stammen..

In de haven meren jaarlijks veel cruiseschepen aan. Op die dagen is het in het historische centrum goed te merken dat Alicante een populaire bestemming is. Maar als je de drukke straten een beetje achter je laat, dan is het vrij eenvoudig het echte Alicante te ontdekken.

Tijdens een ontdekkingstocht door het oude centrum van de stad kom je ongetwijfeld langs het stadhuis. Dit historische gebouw is gratis te bezoeken, maar is niet elke dag open. Het in neoklassieke stijl gebouwde stadhuis dateert uit de 18e eeuw en ligt in het hart van de stad. Vanaf de 41 meter hoge klokkentorens heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse Zee.

Bed and Breakfast Alicante. Nederlandstalige accommodaties aan de Costa Blanca

Santa Cruz is een van de leukste wijken van de stad. De wirwar van smalle steegjes en leuke pleintjes ligt aan de voet van de Monte Benacantil. Slenter op je gemak rond en geniet van de leuke hoekjes en gezellige terrasjes die deze historische volkswijk bezoekers te bieden heeft.

Een wandeling door het centrum van Alicante is niet compleet zonder een bezoek aan de twee belangrijkste kerken van de stad. De monumentale Basílica de Santa María is de oudste kerk in Alicante. Binnen springen vooral het barokke orgel en het doopvont in het oog. De Concatedral van San Nicolás is een van de mooiste exemplaren van Spaanse barok in Alicante. Het is een voormalige moskee die rond de helft van de 17de eeuw door de christelijke bevolking werd omgebouwd.

Bed and Breakfast met Nederlandse of Vlaamse eigenaars in Benidorm, Costa Blanca

Benidorm is de bekendste vakantiebestemming van de Costa Blanca. 28% van alle toeristen van de provincie overnacht in Benidorm. De hoge torenflats langs de kust geven je het gevoel dat je in New York in plaats van in Spanje bent. Het is nauwelijks voor te stellen dat de toeristische hoofdstad van Spanje 60 jaar geleden een klein vissersdorpje was. Benidorm heeft voor elk wat wils en het is dan ook onmogelijk je in deze badplaats te vervelen. Maar het Manhattan van de Middellandse Zee is niet de enige badplaats van de Costa Blanca.

Javea is een van de leukste stadjes van de Costa Blanca. Het historische stadscentrum is vol charmante straatjes, witte huisjes en fleurige bloempotten. De baai van Granadella in Javea is zonder twijfel een van de mooiste stranden van de provincie Alicante.

Altea staat ook hoog op de lijst van mooiste dorpjes van de Costa Blanca. Dat komt vast door de authentieke Spaanse sfeer, de kerken met blauwe koepels, de gezellige pleintjes en de typische kasseien straatjes. Behalve om de mediterrane charme staat Altea net als Alcoy of Villajoyosa bekend om de populaire volksfeesten van de Moren en Christenen.

Bed and Breakfast van Nederlandse en Vlaamse eigenaars in Altea, Alicante

Villajoyosa, het meest traditionele vissersdorp van de Costa Blanca, staat bekend om de gekleurde huizen met uitzicht op zee. De badplaats is een van de steden in Spanje met de best bewaarde Romeinse overblijfselen. De geschiedenis van het plaatsje gaat zelfs terug tot het tijdperk van de Grieken en de Feniciërs. Andere populaire bestemmingen voor een strandvakantie in Alicante zijn Calpe, Denia, Torrevieja of La Manga.

Alicante is niet alleen een populaire bestemming met prachtige stranden, een heerlijk klimaat en een interessante cultuur. In het binnenland van de provincie liggen pittoreske dorpjes en charmante stadjes die een bezoek zeker waard zijn. Zoals Guadalest, een bergdorp in het binnenland op 570 meter boven zeeniveau. Het oude centrum van deze voormalige vesting bovenop een heuveltop is alleen via de oude stadspoort toegankelijk.

Villena, de hoofdstad van de regio Alto Vinalopó, staat bekend om zijn imponerende kasteel. Ook het jaarlijkse festival van de Moren en de Christenen trekt elk jaar weer duizenden toeristen uit binnen- en buitenland. Samen met de vestingen in Sax, Novelda en Petrer vormde het kasteel van Villena in de vroege middeleeuwen de grenslijn tussen de katholieke en Moorse beschaving. Na de herovering werd het kasteel omgebouwd door de christelijke bevolking. Andere historische stadjes in de regio zijn Alcoy, Bañeres, Bocairente, Castalla en Polop de la Marina.

Slapen bij Landgenoten in Alicante

Ben je op zoek naar een slaapplaats bij landgenoten in Alicante, of een Nederlandstalige Bed and Breakfast aan de Costa Blanca, dan vind je hieronder een aantal accommodaties die garant staan voor een fantastisch verblijf aan de oostkust van Spanje.

De meeste Nederlandse en Belgische ondernemers met een B&B in Alicante hebben ervoor gekozen zich in een pittoresk dorpje, of een natuurgebied in het binnenland van de provincie te vestigen. Er zijn echter ook vakantieverblijven van landgenoten die wat dichter bij de kust liggen.

Bed and Breakfast Buena Idea, Jalon, Alicante

Casa Buena Idea

. . . lees verder

Bed and Breakfast Casa Miralejos, Lliber, Alicante

Casa Miralejos

. . . lees verder

Bed and Breakfast Finca Oliva, Bolulla, Alicante

Finca Oliva

. . . lees verder

Zoek een Nederlandstalige B&B op de kaart

Klik op de marker van de gewenste Bed & Breakfast voor meer informatie over de nederlandstalige accommodatie.

Ben je eigenaar, of beheer je een Bed & Breakfast in Spanje? Je kunt jouw accommodatie gratis aan deze website met nederlandstalige B&B’s toevoegen.

Scroll to Top