Bed and Breakfast in Almeria van Nederlandse of Vlaamse eigenaars.

Nederlandse B&B’s in Almeria

De provincie Almería bevindt zich in het uiterste zuidoosten van Spanje. Het staat bekend om zijn droge woestijnlandschap, dat in verschillende spaghettiwesterns en speelfilms als decor heeft gediend.

Almeria heeft meer dan 300 dagen zon per jaar. De zomers zijn warm en droog en zelfs in de herfst of in de winter regent het er zelden. Geen wonder dat het een populaire bestemming is voor een strandvakantie. Maar ondanks het feit dat er vrijwel dagelijks directe vluchten vanuit Nederland of België naar Almeria vertrekken is het binnenland van de provincie een van de minder bekende gebieden van Andalusië.

En dat is jammer, want er is qua cultuur en natuur ook genoeg te zien en te beleven. Bijvoorbeeld in het natuurpark Cabo de Gata waar je kunt genieten van een ongerepte omgeving en een kustlijn met spectaculaire kliffen en verborgen stranden. Hier vind je Playa de Monsúl een strand met kristalhelder water en fijn zand, ideaal om te duiken of te snorkelen. Of Playa de los Muertos, een strand omringd door hoge rotsformaties dat bereikbaar is via een fraai wandelpad.

Bed and Breakfast in Almeria. Overnachten bij landgenoten.

In het ruige woestijnlandschap van Tabernas, een half uur rijden vanuit de stad Almeria, zijn verschillende speelfilms opgenomen zoals The Good, The Bad and the Ugly, Lawrence of Arabia en A Fistful of Dollars.

In het uiterste noorden van de provincie ligt het natuurpark Sierra María-Los Vélez, dat uit hoge bergen en diepe dalen bestaat. De Sierra de Filabres is een ander natuurpark dat zeker een bezoek waard is. Hier ligt het astronomisch centrum Calar Alto, de belangrijkste sterrenwacht van het Europese continent.

Behalve fraaie natuurgebieden heeft Almeria que cultuur en toeristische bezienswaardigheden ook veel te bieden, bijvoorbeeld in de stad Almeria zelf. Het belangrijkste monument is het Alcazaba, een Moorse vesting met een prachtig uitzicht over de haven. Daarnaast is er de kathedraal met een mengelmoes van verschillende bouwstijlen en last but not least de historische wijk La Chanca met zijn witgekalkte huizen en smalle steegjes.

Bed and Breakfast in Mojacar

Aan de kust en in het binnenland van de provincie liggen een aantal leuke plaatsjes, die ook een bezoek waard zijn, zoals Agua Amarga, Vélez-Blanco of Mojacar. Dit charmante plaatsje wordt vaak het mooiste witte dorp van Almeria genoemd en dat is geen wonder. Het ligt op de top van een heuvel aan de uitlopers van de Sierra Cabrera met een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee. In het historische centrum wandel je door smalle straatjes langs witgekalkte huizen met patio’s vol bloemen. Er zijn tal van gezellige terrasjes in Mojacar waar je van een hapje of een koel drankje kunt genieten.

Maar ook de dorpjes in de Alpujarra Almeriense in de uitlopers van de Sierra Nevada zijn een bezoekje waard. Alhama de Almería, Padules of Laujar de Andarax hoeven qua schoonheid niet onder te doen voor de typische bergdorpjes in het deel van de Alpujarra, dat tot de provincie Granada behoort.

Slapen bij Landgenoten in Almeria

Ben je op zoek naar een Nederlandstalig vakantieverblijf in Almeria? Hieronder vind je een lijst van Bed and Breakfast met Nederlandse of Vlaamse eigenaars.

Al deze logeeradresjes liggen aan de kust of in het binnenland van de provincie Almeria en worden door landgenoten uitgebaat.

Bed and Breakfast Casa Paco in Vélez Rubio

Casa Paco

Bed and Breakfast Casa Paco is een unieke accommodatie aan de rand van het Spaanse dorp Vélez Rubio in Andalusië. . . lees verder

Bed and Breakfast Cortijo El Sarmiento, Mojácar

Cortijo El Sarmiento

Bed and Breakfast Cortijo El Sarmiento ligt in Mojacar, een charmant wit dorpje in het Zuiden van Spanje. . . lees verder

Bed and Breakfast Casa Clavi, Chirivel, Almería

Casa Claví

Bed and Breakfast Casa Clavi bevindt zich aan de rand van een prachtig natuurreservaat in de provincie Almería. . . lees verder

Zoek een Nederlandstalige B&B op de kaart

Klik op de marker van de gewenste Bed & Breakfast voor meer informatie over de nederlandstalige accommodatie.

Ben je eigenaar, of beheer je een Bed & Breakfast in Spanje? Je kunt jouw accommodatie gratis aan deze website met nederlandstalige B&B’s toevoegen.

Scroll to Top