Nederlandse Bed and Breakfast op de Canarische eilanden. Overnachten bij landgenoten.

Nederlandse B&B op de Canarische Eilanden

Bruisende badplaatsen, mooie stranden en een prachtig achterland, op de Canarische Eilanden valt er genoeg te ontdekken. Elk eiland is anders dus er is keuze genoeg en voor ieder wat wils. Ga je liever naar het groene noorden van Tenerife en Gran Canaria, of kies je voor het vulkaanlandschap van Lanzarote en de eindeloze stranden van Fuerteventura. Het maakt niet uit welke vakantiebestemming je kiest, het subtropische klimaat en de verscheidenheid aan landschappen staan garant voor een onvergetelijke vakantie.

De economie van de archipel draait grotendeels om het toerisme en dat is te merken in populaire badplaatsen zoals Playa del Inglés, Maspalomas, Puerto de la Cruz, of Playa de las Américas. Hier vind je een ruim aanbod aan goede hotels en appartementencomplexen voor een onbezorgde vakantie op de Canarische Eilanden.

Bed and Breakfast op de Canarische Eilanden, Spanje

Geef je de voorkeur aan een kleinschaliger en persoonlijker verblijf? Op vrijwel elk eiland is wel een Nederlandstalige B&B te vinden, waar je bij landgenoten kunt overnachten, zelfs op de kleinere eilanden zoals La Gomera, La Palma en El Hierro. Welk eiland en welke bestemming is voor jou de ideale keuze? Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de verschillende eilanden van de archipel.

Gran Canaria is een eiland met prachtige zandstranden, maar ook een afwisselend berglandschap in het binnenland en uitgestrekte bananenplantages in het groene noorden. Niet voor niets wordt het eiland vaak als een mini continent afgeschilderd. Het unieke duinlandschap van Maspalomas en de stranden van Playa del Inglés zijn ongetwijfeld de belangrijkste toeristische trekpleisters voor strandliefhebbers.

Nederlandse Bed and Breakfast op Gran Canaria

Ben je wat avontuurlijker dan is een rondrit door het binnenland van het eiland zeker de moeite waard. In het centrum van het eiland ligt Tejada, een mooi dorpje met typische witte huisjes in het binnenland van Gran Canaria. Op een paar kilometer van Tejeda ligt de Roque Nublo, een rots van vulkanische oorsprong op 1813 meter in het centrum van het eiland. Het uitzicht is fantastisch: Bij goed weer kun je het eiland Tenerife zien liggen.

Tenerife is een subtropisch paradijs met een landschap vol contrasten. Net als op Gran Canaria heeft het groene noorden vruchtbare valleien en ontelbare bananenplantages. De prominente vulkaankegel van de Teide in het centrum van het eiland is zonder twijfel de belangrijkste trekpleister van het eiland. Met 3.718 meter is de Pico del Teide de hoogste berg van Spanje.

Een bezoek aan het nationale park is een must voor iedereen die Tenerife bezoekt. De vulkaanuitbarstingen hebben een indrukwekkend maanlandschap gecreëerd met een unieke flora en fauna die zich aan het leven in de lavavelden op grote hoogte heeft aangepast. Aan de voet van de uitlopers van de Teide ligt Icod de los Vinos, een pittoresk wijndorpje beroemd vanwege de oeroude drakenboom. Deze boom is een wonder der natuur en een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van het eiland.

Nederlandse Bed and Breakfast op Lanzarote

Lanzarote heeft niet alleen prachtige stranden en pittoreske dorpjes, maar ook een bizar rood, bruin en zwart vulkaanlandschap. Een bezoek aan het unieke maanlandschap van het Timanfaya nationaal park is een van de hoogtepunten van een vakantie op Lanzarote. De invloed van César Manrique, de bekendste architect en kunstenaar van Lanzarote, is op veel plaatsen op het eiland te merken. Bijvoorbeeld in het prachtige Jameos del Agua, de Cueva de los Verdes of het Mirador del Rio met een oogverblindend uitzicht op La Graciosa, een klein ongerept eiland.

Tijdens een rondrit over Lanzarote mag je zeker het charmante dorpje Haria niet overslaan. Temidden van een oase van palmbomen omringd door het vulkaanlandschap lijkt het of je in een woestijndorp in de Sahara bent aangekomen.

Fuerteventura heeft zonder twijfel de beste zandstranden van de Canarische Eilanden. Het is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers, maar ook voor wind- en kitesurfers vanwege de sterke en constante wind die hier vrijwel het hele jaar waait. Een ontdekkingstocht door het binnenland voert langs pittoreske dorpjes en prachtige woestijnlandschappen. Onderweg zie je regelmatig de bekende windmolens van het eiland.

Het natuurreservaat Dunas de Corralejo is ook een bezoekje waard. Dit is een gebied met hoge duinen die in witte stranden overlopen. Aan de andere kant v an het eiland ligt het extreem droge stuifzandgebied van Jandía, het grootste natuurreservaat van Fuerteventura. Vanaf hier is het slechts 100 kilometer naar de kust van het Afrikaanse continent.

Bed and Breakfast op La Palma, Canarische Eilanden

Naast deze vier grote eilanden zijn er nog drie kleinere eilanden: La Gomera, La Palma en El Hierro. San Sebastián is de hoofdstad van La Gomera. De meeste bezoekers komen in deze haven aan met de veerboot vanuit Tenerife. Tijdens een verblijf op dit eiland mag een bezoek aan het nationale park Garajonay niet ontbreken. Dit oeroude laurierbos is de grootste trekpleister van La Gomera en beslaat bijna het volledige centrum van het eiland.

La Palma staat bekend als ‘La Isla Bonita’. Het is een prachtig groen eiland met kleine afstanden, maar grote hoogteverschillen. Roque de Los Muchachos is de hoogste top van het eiland. Het uitzicht over de krater Caldera de Taburiente is eenvoudigweg overweldigend. In Las Tricias geniet je van drakenbloedbomen en de kenmerkende Canarische huisjes. Het ruige en ongerepte noorden van La Palma is de ideale bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars.

El Hierro is het kleinste en meest westelijk gelegen eiland van de archipel. Net als alle andere Canarische eilanden kent het een vulkanisch verleden. Vanuit Nederland en België zijn er geen directe vluchten naar El Hierro. Daardoor is dit relatief kleine eiland onder landgenoten vrij onbekend en dat is jammer, want het heeft opmerkelijk veel te bieden. El Hierro specialiseert zich in kleinschalig ecotoerisme. Het is het eerste Spaanse eiland dat 100% zelfvoorzienend is en alle energie duurzaam lokaal opwekt. De perfecte bestemming voor vakantiegangers die niet van massatoerisme houden en liever de gebaande paden vermijden.

Slapen bij Landgenoten op de Canarische Eilanden

Ben je op zoek naar een Nederlandse Bed and Breakfast, of een logeeradres bij Vlamingen? Klik op een van de onderstaande bestemmingen voor een fantastische slaapplek op de Canarische Eilanden.

Al deze accommodaties hebben Nederlandse of Vlaamse eigenaars en liggen in pittoreske bergdorpjes in het binnenland of in de kustplaatsen van de Canarische Eilanden.

Bed and Breakfast Esquina del Mar, Lanzarote. Slapen bij landgenoten

Esquina del Mar

. . . lees verder

Bed and Breakfast Villa Boutique, Tenerife. Overnachten bij Nederlanders en Vlamingen

Villa Boutique

. . . lees verder

Nederlandstalige Bed and Breakfast Villa Nestor, Gran Canaria.

Villa Nestor

. . . lees verder

Zoek een Nederlandstalige B&B op de kaart

Klik op de marker van de gewenste Bed & Breakfast voor meer informatie over de nederlandstalige accommodatie.

Ben je eigenaar, of beheer je een Bed & Breakfast in Spanje? Je kunt jouw accommodatie gratis aan deze website met nederlandstalige B&B’s toevoegen.

Scroll to Top