Bed and Breakfast in Granada. Logeer bij landgenoten in Spanje.

Nederlandse B&B’s in Granada

Granada is zonder twijfel een van de afwisselendste provincies van Spanje en een vakantiebestemming bij uitstek. Een provincie van besneeuwde bergtoppen in de Sierra Nevada en adembenemende stilte in het woestijnlandschap van het Altiplano.Van witte dorpjes met een Moors karakter in de Alpujarras en vruchtbare subtropische valleien van de Costa Tropical en Valle de Lecrin.

De provincie wordt gekenmerkt door vier compleet verschillende zones: de kuststrook, de vruchtbare Vega de Granada, het hoogplateau en het alpenlandschap van de Sierra Nevada. Elke streek heeft zijn eigen klimaat, cultuur en geschiedenis.

Door de extreme klimaatverschillen biedt de provincie Granada reizigers de kans ‘s morgens te skiën in de bergen van de Sierra Nevada en ‘s middags te luieren in een strandstoel aan de Middellandse zee.

Bed and Breakfast in Granada. De badlands van het hoogplateau.

Het Altiplano of Hoogplateau ligt in het noordoosten van Granada. Dit is de streek van Europa’s eerste kolonisten en unieke grotwoningen. Van spectaculaire badlands en uitzonderlijke natuurreservaten met weelderige bossen en diepe ravijnen.

In de Alpujarra lijkt de tijd echt stil te staan. De witgekalkte dorpjes in de uitlopers van de Sierra Nevada kenmerken zich door kronkelende straatjes en witgekalkte huizen in een typische Moorse bouwstijl. Het mooie bergdorpje Trevélez staat bekend om een speciale versie van de beroemde Spaanse ham, die door de ligging op grote hoogte echt een speciale smaak heeft.

De kust van Granada is de ideale bestemming voor strand- en watersportliefhebbers. Langs de 73 kilometer lange kustlijn van de Costa Tropical liggen prachtige stranden, verborgen baaien en ruige kliffen. Deze streek heeft een mild klimaat en veel plantages met tropische vruchten zoals mango’s, avocado’s en zelfs bananen.

Bed and Breakfast in Granada, Albaicin

Als laatste grens van het Al-Andalus rijk heeft Granada cultureel ook veel te bieden. Talrijke monumenten in de stad zijn stille getuigen van het Moorse verleden. Het Alhambra paleis is zonder twijfel het kroonjuweel, maar ook een wandeling door de smalle steegjes van de historische zigeunerwijk Sacromonte is een reis terug in de tijd.

Het Moorse verleden van Granada is niet alleen terug te zien in de stad zelf. In tientallen stadjes en dorpen in de provincie zijn sporen te vinden van de geschiedenis van de provincie bijvoorbeeld in Salobreña, Alhama de Granada, Montefrio, of Loja.

Tijdens een rondrit langs deze Andalusische dorpjes krijg je goed te zien wat het echte Spanje is. Mijn favoriete route gaat door Valle de Lecrin en de Alpujarra langs plaatsjes als Lanjarón, Pampaneira, Capileira en Bubion.

B&B in de Alpujarra Granada. Overnachten bij landgenoten.

Een andere persoonlijke favoriet is de route door de regio Poniente Granadino waar Feniciërs, Grieken en Romeinen hun culturele erfenis hebben achtergelaten. Tijdens de rit kom je langs dorpjes als Illora, Loja, Montefrio en Alhama de Granada met zijn Arabische thermale baden.

Slapen bij Landgenoten in Granada

Granada is een geliefde vakantiebestemming bij landgenoten. Geen wonder dat je hier zonder problemen in een Bed and Breakfast met Nederlandse en Vlaamse eigenaars kunt overnachten. De meeste accommodaties liggen in prachtige natuurgebieden, of in een van de vele pittoreske dorpjes die de provincie rijk is.

Als je op zoek bent naar een top B&B in Spanje dan vind je hieronder een ruime keuze van Nederlandstalige vakantieverblijven waar je kunt overnachten.

Bed and Breakfast Arroyo de la Greda, Güéjar Sierra, Granada

Arroyo de Greda

Bed and Breakfast Arroyo de la Greda ligt aan de voet van de Sierra Nevada in Granada. De accommodatie heeft een schitterend uitzicht over de omringende bergen. . . lees verder

Bed and Breakfast El Oasis in Almuñecar. Slapen bij landgenoten.

Cortijo El Oasis

Bed and Breakfast Cortijo el Oasis ligt in een vruchtbare vallei in de bergen achter Almuñécar, een populaire badplaats aan de Costa Tropical van Granada . . . lees verder

Vakantiehuisjes Hacienda Guaro Viejo

Hacienda Guaro Viejo

Hacienda Guaro Viejo is een vakantie accommodatie in Zuid Spanje. Het combineert de service van een hotel met de persoonlijkheid van een Bed and Breakfast . . . lees verder

Zoek een Nederlandstalige B&B op de kaart

Klik op de marker van de gewenste Bed & Breakfast voor meer informatie over de nederlandstalige accommodatie.

Ben je eigenaar, of beheer je een Bed & Breakfast in Spanje? Je kunt jouw accommodatie gratis aan deze website met nederlandstalige B&B’s toevoegen.

Scroll to Top