Slapen bij landgenoten in Malaga

Nederlandse B&B’s in Málaga

Malaga is een van de populairste vakantiebestemmingen in Spanje. Dagelijks vertrekken rechtstreekse vluchten vanuit Nederland en België naar de luchthaven van Malaga. De meeste vakantiegangers kiezen de bestemming voornamelijk vanwege de zon en het mooie weer.

Maar de provincie Malaga biedt veel meer dan populaire badplaatsen vol landgenoten en een fantastisch klimaat. Ik woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zuid Spanje, maar ben nog steeds niet uitgekeken op alles wat de provincie Malaga en de regio Andalusië mij te bieden heeft.

Zelf woon ik in Mijas, een charmant wit bergdorpje aan de voet van de Sierra de Mijas, zo’n 8 kilometer landinwaarts vanaf de bekende badplaats Fuengirola. Ook verder in het bergachtige binnenland vind je tal van pittoreske bergdorpjes. Veel van die dorpjes zijn toeristisch veel minder ontwikkeld dan dorpjes binnen handbereik van de Costa del Sol zoals Mijas, Torrox, of Frigiliana.

Ook tegenwoordig is een rondrit langs deze dorpjes een hele ervaring, want de lokale bevolking spreekt vaak alleen gebrekkig Engels en gebarentaal komt hier dus vaak goed van pas. Één van mijn favoriete ritjes gaat door witte bergdorpjes uit de tijd van de Moorse overheersing zoals Cómpeta, Alcaucin, Sedella of Canillas de Aceituno in de Axarquia, een regio ten oosten van Malaga.

Ook de negen dorpjes van het Sierra de las Nieves Natuurpark staan hoog op mijn lijst: Alozaina, Casarabonela, Ojén, Istán en Tolox zijn zeker een bezoekje waard als je in Malaga op vakantie bent.

En last but not least de Serrania de Ronda, een streek van dichters en struikrovers, van stierenvechters en Moorse prinsessen. Met de beroemde nieuwe brug over de kloof, de Arabische baden en één van de mooiste stierenarena’s van Spanje is de stad zeker een bezoek waard. Ik raad je aan ook het authentieke Spanje te ontdekken in kleine dorpjes van deze Serrania zoals Benaoján,  Cortes de la Frontera, Gaucín, Genalguacil, Jubrique of  Montejaque.

Voor liefhebbers van cultuur en historie is de stad Antequera ook een aanrader. Behalve het kasteel uit het tijdperk van de Arabische overheersing liggen hier ook een paar dolmen, vergelijkbaar met de hunebedden in Nederland. In het fantastische mooie natuurgebied Torcal de Antequera komen ook natuurliefhebbers aan hun trekken.

Slapen bij Landgenoten in Málaga

Ben je op zoek naar een Nederlandse Bed and Breakfast, of een logeeradres bij Vlamingen? Klik op een van de onderstaande bestemmingen voor een fantastische slaapplek in Zuid Spanje.

Al deze accommodaties hebben Nederlandse of Vlaamse eigenaars en liggen in pittoreske bergdorpjes of midden in de mooie natuur in het binnenland van de provincie Málaga.

Bed and Breakfast Villa Mañana Mijas

Villa Mañana

Bed and Breakfast Villa Mañana heeft een schitterend uitzicht over de bergen en de Middellandse Zee. De stijlvolle B&B met Nederlandse gastheren ligt aan de voet van de bergen net buiten het dorpje . . . lees verder

Bed and Breakfast Finca Gordo

Finca Gordo

Bed & Breakfast Finca Gordo ligt midden tussen olijfboomgaarden in het natuurpark Montes de Málaga. De Nederlandse eigenaars hebben de Spaanse finca tot een mooi vakantieverblijf . . . lees verder

Vakantiehuisjes Hacienda Guaro Viejo

Hacienda Guaro Viejo

Hacienda Guaro Viejo is een vakantie accommodatie in Zuid Spanje in het binnenland van de provincie Malaga. Het combineert de service van een hotel met de persoonlijkheid van een Bed and Breakfast . . . lees verder

Zoek een Nederlandstalige B&B op de kaart

Klik op de marker van de gewenste Bed & Breakfast voor meer informatie over de nederlandstalige accommodatie.

Ben je eigenaar, of beheer je een Bed & Breakfast in Spanje? Je kunt jouw accommodatie gratis aan deze website met nederlandstalige B&B’s toevoegen.

Scroll to Top