Bed and Breakfast El Oasis in Almuñecar. Slapen bij landgenoten.

B&B Cortijo El Oasis – Almuñecar

Bed and Breakfast Cortijo El Oasis ligt in de bergen achter Almuñécar, een populaire badplaats aan de Costa Tropical.

Vanaf de kust  kom je via een slingerende weg door de vruchtbare vallei met plantages vol tropisch fruit aan bij het landgoed. Naar het vliegveld van Malaga is het een uur en een kwartier rijden, de luchthaven van Almeria ligt op ongeveer twee uur rijden met een huurwagen.

Zwembad van Bed & Breakfast El Oasis, Almuñecar.

De accommodatie ligt op een groot terrein met verschillende terrassen, waar het ontbijt geserveerd wordt.

In de tuin ligt een groot zwembad waar het goed toeven is. Maar je vindt er ook een rijkdom aan planten en fruitbomen zoals citroenbomen, mandarijnenbomen, vijgenbomen en zelfs bananenbomen. Niet voor niets ligt het verblijf aan de Costa Tropical, een regio in Zuid-Spanje met een subtropisch klimaat. 

Het vakantieverblijf bestaat uit drie gebouwen. De Nederlandse eigenaars wonen zelf in het hoofdgebouw, een mooi gerenoveerd oud cortijo met kleine ramen en dikke muren. In dit typisch Andalusische pand bevindt zich de gemeenschappelijke ontbijtkamer voor de gasten. De verblijven voor de overnachtende gasten bevinden zich in twee aparte gebouwen.

Slaapkamer van B&B El Oasis in Almuñecar

De B&B beschikt over drie ruime slaapkamers met airconditioning en een eigen badkamer met douche en toilet. Elke slaapkamer heeft een eigen terras en aparte ingang. Mocht je zin hebben om ‘s avonds zelf wat te koken, dan kan je gebruikmaken van de gemeenschappelijke buitenkeuken of de barbecue.

Terras van B&B El Oasis in Almuñecar, Granada

De eigenaars van Bed and Breakfast Cortijo el Oasis verwennen hun gasten elke ochtend met een heerlijk ontbijt en fruit uit eigen tuin. Op wens van de gasten verzorgen de Nederlandstalige gastgevers een paar keer per week een lekker diner. Deze avondmaaltijden zijn tegen betaling.

Wat is er in de buurt te zien

Strand van Almuñecar, Granada

Het logeeradres biedt veel rust en ruimte, maar ook genoeg afleiding en toeristische voorzieningen in de omgeving. Bijvoorbeeld in het stadje Almuñecar, dat zeven kilometer verderop ligt aan de kust van de provincie Granada. Het is een bedrijvig badplaats met een rijke geschiedenis waarvan overal nog de sporen te zien zijn. Het oude centrum met zijn wirwar van smalle straatjes en pleintjes en het Castillo de San Miguel op de heuvel zijn zeker een bezoekje waard. In de omgeving ligt ook een oud Romeins Aquaduct dat gratis te bezichtigen is.

Strandliefhebbers komen goed aan hun trekken aan de populaire stranden langs de boulevard. Ben je wat avontuurlijker ingesteld, dan kun je buiten de stad ook wat rustige strandjes ontdekken, bijvoorbeeld in La Herradura of La Caleta.

Voor cultuurliefhebbers is er in dit deel van Andalusië ook genoeg te zien en te beleven: Malaga en Granada liggen allebei op een uur rijden van het verblijf en zijn zeker een bezoek waard. Heb je plannen het Alhambra paleis in Granada te bezoeken dan is het raadzaam tijdig de toegangskaartjes te bestellen, want het is een van de meest bezochte monumenten in Spanje.

Wil je het authentieke Spanje ontdekken, dan moet je zeker overwegen een rondrit door de Alpujarras te maken. Deze regio aan de uitlopers van de Sierra Nevada was de laatste vluchtplaats van de Moren voordat ze door de legers van de Katholieke Koningen definitief uit Spanje verdreven werden. De streek is adembenemend mooi en wordt gekenmerkt door witte bergdorpjes in een bouwstijl, die ook in het noorden van Afrika terug te vinden is.

De eigenaars van de B&B

Leo Rietveld en Sandra Heijs zijn de trotse eigenaars van Bed and Breakfast Cortijo El Oasis. Toen ze beiden vijftig werden, besloten Leo en Sandra dat ze hun leven anders wilden invullen en ergens in Zuid Europa een Bed & Breakfast wilden beginnen.

De eigenaars van B&B El Oasis in Almuñecar, Spanje

Na veel wikken en wegen viel hun keuze uiteindelijk op Andalusië waar ze op zoek gingen naar een geschikte plek om hun droom te verwezenlijken. Dat werd uiteindelijk Cortijo El Oasis aan de kust van de provincie Granada. Een oude Spaanse boerderij met een groot eigen terrein, dus veel ruimte en vrijheid. In april 2018 kregen ze de sleutel en datzelfde jaar ontvingen ze ook hun eerste klanten.

Het jaar daarop verkochten ze hun woning in Nederland en emigreerden ze definitief naar Spanje. Het eerste jaar was vooral een tijd van bouwen en klussen. Er werd een nieuwe buitenkeuken gebouwd en op het bovenhuis werden zonnepanelen geplaatst. Sindsdien zijn ze elke dag nog steeds druk bezig met het verbeteren van de accommodatie en de fraaie tuin.

Wat gasten erover denken

Lees wat andere gasten van B&B Cortijo El Oasis in Almuñecar vinden! Voor jouw gemak hebben we recensies uit verschillende bronnen samengebracht.

Veelgestelde vragen

Zoek een Nederlandse B&B op de kaart

Klik op de marker van de gewenste Bed & Breakfast voor meer informatie over de nederlandstalige accommodatie.

Andere B&B’s in de regio

Bed and Breakfast Finca Gordo

B&B Riogordo

Bed & Breakfast Finca Gordo ligt midden tussen olijfboomgaarden in de Axarquia, net buiten Riogordo. Het uitzicht over het natuurpark Montes de Málaga is adembenemend. De traditionele Spaanse finca is door de Nederlandse eigenaars tot een mooi vakantieverblijf omgebouwd. . . lees verder

Bed and Breakfast Arroyo de la Greda, Güéjar Sierra, Granada

Arroyo de la Greda

Bed and Breakfast Arroyo de la Greda ligt in Güéjar Sierra, een Spaans dorpje aan de voet van de Sierra Nevada in Granada. De accommodatie heeft een schitterend uitzicht over de omringende bergen. . . lees verder

Scroll to Top