Bed and Breakfast Villa Mañana. Slapen bij Nederlanders en Vlamingen in het buitenland

B&B Villa Mañana – Mijas

Bed & Breakfast Villa Mañana is een stijlvolle Spaanse villa in de omgeving van Mijas Pueblo, een charmant wit bergdorpje op 26 kilometer van de luchthaven van Malaga.

De kronkelende bergweg naar de accommodatie aan de voet van de Sierra de Mijas biedt een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee. Vooral de passagiers natuurlijk, want de chauffeur kan beter zijn ogen op de bochtige weg houden.

Bed and Breakfast Villa Mañana, Mijas

Na een klein half uur sta je voor de hekken van de B&B. Als je dacht dat het uitzicht na die fraaie rit niet mooier zou kunnen zijn, dan heb je je dik vergist. Het terras van de accommodatie en de infinity pool bieden een spectaculair uitzicht over de kustlijn van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de bergen van het prachtige nationale park Sierra de las Nieves.

De hal en gemeenschappelijke lounge zijn ruim en smaakvol ingericht. De attente gastheren Rob & Michel heten je hartelijk welkom, wat eraan bijdraagt, dat de vakantie van jou en de rest van hun gasten zo aangenaam mogelijk begint. 

Van de 5 kamers die het verblijf telt bevinden er zich 3 op de begane grond en 2 op de eerste verdieping. Alle kamers hebben airconditioning en enkelen hebben een overdekt privé terras of een balkon met een adembenemend uitzicht over het westelijke deel van de Costa del Sol.

De ruime badkamers zijn van alle comfort voorzien met voldoende luxe toiletartikelen mocht jezelf toch nog iets vergeten hebben. 

Uitzicht vanaf het terras van Bed and Breakfast Villa Mañana

Het grote terras met de spectaculaire infinity pool is ongetwijfeld de trots van het vakantieverblijf.  Zowel vanuit het zwembad als van de comfortabele ligstoelen rondom heb je een prachtig uitzicht over de kust en de bergen.

Geen beter begin van de dag dan het heerlijke ontbijt dat Rob & Michel dagelijks in Bed & Breakfast Villa Mañana serveren, want het is overvloedig en er is werkelijk voor ieder wat wils. 

Maar hier houdt het gastronomisch gesproken niet op, want een paar keer per week kan je als gast genieten van de heerlijkste gerechten, die Michel met verse en lokale ingrediënten in de keuken bereidt. En op dagen, dat er geen diner geserveerd wordt, biedt het nabijgelegen dorpje Mijas een ruime keuze aan goede restaurants en leuke tapas bars.

Wat is er in de buurt te zien

Bar la Boveda del Flamenco in Mijas

Mijas, op nog geen 5 km van de nederlandse B&B is een bezoekje waard. De smalle kronkelige straatjes en de verblindend witte huizen verlenen het bergdorpje een charmant karakter. Er zijn meer dan genoeg terrasjes en restaurants in het historische centrum waar je op je gemak wat kunt eten of drinken. 

De accommodatie ligt aan de voet van de bergen van de Sierra de Mijas. De hoogste top is ruim boven de 1.000m. Er zijn verschillende wandelroutes, die praktisch om de hoek van het vakantieverblijf beginnen. De wandeling door de bergen naar Mijas Pueblo duurt ongeveer 2 uur. De flora en fauna onderweg zijn prachtig en het uitzicht over de Middellandse zee is prachtig .

De gastheren van de B&B

Rob de Rijter & Michel Steen kennen elkaar inmiddels al 14 jaar. Hun achtergrond ligt in de horecasector, in Nederland hadden ze een brasserie, Lunchcafé De Beurs in Zwolle.

Rob en Michel, beheerders van Villa Mañana

Toen ze op Ibiza in een B&B op vakantie waren begonnen ze te fantaseren over een andere toekomst. Het lunchcafé werd verkocht en ze gingen op zoek naar de ideale plek om hun droom te verwezenlijken. Al gauw kwamen ze tot de conclusie, dat Ibiza een vrij dure bestemming was en uiteindelijk viel hun oog op het zuiden van Spanje. Geen wonder, want Malaga is een regio waar veel landgenoten op vakantie gaan, dus ideaal om een Bed and Breakfast te beginnen.

Ze begonnen hun avontuur in B&B La Fuente Oase, een accommodatie in het binnenland van de provincie Malaga die ze op 1 maart 2020 overnamen. Maar hun droom viel in duigen toen 12 dagen later de corona pandemie roet in het eten gooide.

Gedurende anderhalf jaar hadden ze nauwelijks gasten want er waren vrijwel geen internationale vluchten naar het vliegveld van Malaga. Daardoor hadden ze ook geen inkomsten en moesten ze noodgedwongen die eerste Bed and Breakfast stopzetten. In mei 2021 kregen ze het aanbod om een mooie B&B in Mijas over te nemen en die kans hebben ze met beide handen gegrepen.

Wat gasten erover denken

Lees wat andere gasten van B&B Villa Mañana in Mijas vinden! Voor jouw gemak hebben we recensies uit verschillende bronnen samengebracht.

Veelgestelde vragen

Zoek een Nederlandse B&B op de kaart

Klik op de marker van de gewenste Bed & Breakfast voor meer informatie over de nederlandstalige accommodatie.

Andere B&B’s in de regio

Bed and Breakfast Finca Gordo

B&B Riogordo

Bed & Breakfast Finca Gordo ligt midden tussen olijfboomgaarden in de Axarquia, net buiten Riogordo. Het uitzicht over het natuurpark Montes de Málaga is adembenemend. De traditionele Spaanse finca is door de Nederlandse eigenaars tot een mooi vakantieverblijf omgebouwd. Lees verder . . .

Vakantiehuisjes Hacienda Guaro Viejo

B&B Guaro

Hacienda Guaro Viejo is een B&B in Guaro in Zuid Spanje. Vanuit de zeven vakantiehuisjes heb je een schitterend uitzicht over de vallei en het Natuurpark Sierra de las Nieves. De accommodatie combineert de charme en persoonlijkheid van een Bed and Breakfast met de service van een hotel.

Scroll to Top