Wat is BNB Abroad?

Welkom bij BNB abroad, een website vol informatie over B&B’s van Nederlandse eigenaars en Belgische gastgevers die jouw taal spreken. Ik ben Rudi van der Zalm, geboren en getogen in Den Hoorn, een dorpje in de buurt van Delft (Zuid-Holland).

Inmiddels woon en werk ik al zo’n 40 jaar in het buitenland. Via Zwitserland en de Canarische Eilanden ben ik uiteindelijk aan de Costa del Sol verzeild. Hier woon ik sinds 1991 samen met mijn Spaanse vrouw, drie dochters en twee kleinkinderen in Mijas, een klein wit bergdorpje aan de Costa del Sol op 25 kilometer afstand van de luchthaven in Malaga.

Natuurlijk kwamen er die jaren veel vrienden, familieleden of dienstmakkers bij ons op vakantie. Vaak vroegen ze mij advies over geschikte slaapgelegenheid in de omgeving. Meestal zochten ze een appartement aan de kust, een leuk hotelletje, of een B&B waar ze nederlands spraken, want daar kan je op websites zoals Booking.com niet op sorteren.Al snel had ik een kleine lijst met namen, email addressen en telefoonnummers van Nederlandse en Vlaamse eigenaars in de buurt.

Rudi van der Zalm
Bar la Boveda del Flamenco in Mijas

Met de jaren groeide de kleine lijst uit naar een groot Excel bestand, dat mijn vrienden en bekenden op hun beurt dan weer deelden met hun familieleden. Uiteindelijk begon het een beetje uit de hand lopen, want veel mensen wilden mij toch nog wel iets persoonlijks vragen. Wie zijn de eigenaars, waar kan ik een auto huren, welke luchtvaartmaatschappij heeft de goedkoopste vluchten, enz. En wie ben ik om dan nee te zeggen. 

Een tijdje terug besloot ik daarom alle informatie van deze uit de hand gelopen vriendendienst maar op een website te zetten. Op die manier kunnen niet alleen vrienden en familieleden dit gebruiken, maar in principe iedereen die in een Nederlandse B&B in Spanje wil overnachten. BNBabroad.nl is het resultaat.

Ik hoop van harte dat je de site handig vindt om jouw vakantie in een B&B van Nederlandse eigenaren te plannen. Mocht er toch nog iets zijn waar je niet uitkomt dan kan je me altijd via het contactformulier bereiken. Ik doe mijn best je zo snel mogelijk te antwoorden.

Scroll to Top